Je hebt het zeker al eens ergens zien passeren, een paar weken geleden. We hebben een pakketje op de markt gebracht waarmee je zélf je moedermelk kan conserveren, en er een melksteen van kan maken.

Ik zeg een paar weken geleden, omdat ik de laatste weken amper de energie heb om op te staan ‘s morgens, laat staan om mijn social media te onderhouden.

Als de situatie anders geweest was had je vast en zeker elke dag minstens één foto, filmpje of testimonial zien passeren. Maar helaas. Ik denk dat ik pandemoe ben (dankje, Hanne Luyten). De kinderen die een extra week thuis moeten blijven is voor ons niet zo’n groot probleem, omdat zowel mijn man als ik van thuis uit kunnen werken. Maar Emiel die al 2 weken ziek is en de dagelijkse bezorgdheid hier rond, het constante multitasken, het willen werken maar de kans niet krijgen. Angst voor mijn zoon, angst voor mijn bedrijf, angst voor de uitzichtloze situatie, angst voor mijn man die ook elke dag vermoeider lijkt op te staan en angst voor mijn kleuter die zo overprikkelt is door de hele situatie dat zijn sokken écht altijd slecht zitten. (Zijn er nog mama’s van hypersensitieve kinderen in the house?)

Maar in elk geval, we proberen er alweer het beste van te maken, net zoals een jaar geleden.

Nu, over de DIY-pakketjes: Hoewel ik er dus nog amper iets over heb kunnen zeggen vliegen ze toch al de deur uit, zo cool! Het blijft echt absurd hoe er een idee in mijn chaotisch hoofd ontstaat, hoe Kristof en ik dan wat babbelen erover (meestal tijdens een aperitief-momentje, daar ga ik eerlijk over zijn), en hoe het ineens een écht product wordt. Een écht volwassen ”ik breng het op de markt” – product.

Het begon allemaal een paar jaar geleden toen ik een “recept” zocht om moedermelk te conserveren. Er zijn wel wat manieren online te vinden, als je goed zoekt, maar aangezien ik nogal dwars van nature ben wou ik toch liever een andere, betere techniek zoeken. Na maanden van testen, opzoeken, een beetje frustratie en veel verspilling van moedermelk hadden we het. Ons eigen recept. Geen gladde, tip-ex witte steen, maar eentje met een mooi melkwolkje erin, met kleurschakeringen en diepte. Yes!

Deze werkwijze is intussen ook officieel geregistreerd als de “Moms and Monkeys”-techniek.

Ik merkte dat er hier en daar wel wat wantrouwen zat. “Hoe weet ik zéker dat je mijn melk gebruikt?” Wel.. dat weet je nooit helemaal zeker. Ik kan het je beloven, zweren op mijn ochtendkoffie, maar zelfs dan nog kan ik het je niet bewijzen. Zo kwam het idee in me op om deze mama’s de kans te geven om hun steen zelf te maken. Zo was er geen twijfel meer mogelijk. En ook; een juweel met een zelf te maken-melksteen zou toch een superleuk cadeautje zijn voor een pas bevallen mama, of voor kerstmis of Moederdag. Of om jezelf wat op te beuren tijdens een paaspauze ofzo.. (mijn autocorrect maakt er uiteraard plaspauze van) Ook voor mama’s die me wel gewoon vertrouwen 🙂

Enter: het DIY-pakket. De Moms and Monkeys-techniek, gegoten in een stappenplan dat bijna niet kan mislukken! En als het toch mislukt, vraag je? Wel, dan stuur je het juweel naar ons, en vullen wij het alsnog voor je. Risico-vrij dus.

Je kan de DIY-pakketjes gewoon in de webshop vinden. Ga naar het juweel dat je graag zou willen, en bij “vervaardiging steen” kies je DIY.

Twijfel je nog of het iets voor jou is, kijk dan hier eens naar onze belachelijk professionele filmpjes, en je zal zien dat het easy peasy is.

Heb je nog vragen over het DIY pakket, of wil je iets kwijt over de plaspauze (oeps) of jouw pandemoeheid? Laat het hier zeker achter!