Koesterjuwelen

Omdat het niet meer alleen om asjuwelen gaat – en ik de term rouwjuwelen niet zo mooi vind – noem ik ze vanaf nu “koesterjuwelen”.

De meeste koesterjuwelen die we maken zijn voor mama’s en papa’s met een sterrenkindje.
Nu en dan mogen we ook een sieraad maken om een overleden zus, broer, mama, papa, oma, opa,.. te gedenken, en dit doen we met evenveel liefde.

 

Wanneer je graag een juweeltje wil laten maken met crematie-as kan dat op verschillende manieren:

Een juweel met een open as-steen. Bij deze juweeltjes zie je de as (en eventueel een haarlokje) mooi zitten. Het nadeel is dat dit soort as-steen gevoelig is voor water. 

In onze winkel kan je enkele juwelen vinden met een open as-steen.

Een juweel met een gesloten as-steen. Dit is hetzelfde principe als bij de open as-steen, maar met een “dekseltje” erop, zodat de as extra goed beschermd zit. Helaas betekent dit dat je ze dan ook niet kan zien.

De as kan ook achter een edelsteen geplaatst worden.
Ik maak een “bakje” in jouw juweel waar een paar stukjes as in kunnen. Dit bakje wordt afgesloten door een mooie edelsteen naar keuze.

De laatste optie is om de as “onzichtbaar” in jouw juweel te verwerken. Dit wordt bijvoorbeeld regelmatig gedaan bij trouwringen.
Ik frees aan de binnen- of buitenkant van het juweel een kleine inham, waar ik de asjes in stop. Dit gaatje soldeer ik nadien gewoon weer dicht en ik werk het juweel af.

Wil je graag een koesterjuweel op maat laten maken? Bekijk hier de mogelijkheden. Geef bij de extra informatie nog even aan hoe je de asjes graag verwerkt zou zien in het juweel. 

Om een juweel te maken is er niet veel as nodig, een paar stukjes is voldoende.
Dit mag je zelf uit de urne halen, of als je wil doe ik het voor je.

 Neem zeker contact met ons op als je vragen hebt.