Koesterjuwelen

Omdat het niet meer alleen om asjuwelen gaat – en ik de term rouwjuwelen niet zo mooi vind – noem ik ze vanaf nu “koesterjuwelen”.

De meeste koesterjuwelen die ik maak zijn voor mama’s en papa’s met een sterrenkindje.
Nu en dan mag ik ook een sieraad maken om een overleden zus, broer, mama, papa, oma, opa,.. te gedenken, en dit doe ik met even veel liefde.

Wanneer het een juweel is dat gemaakt wordt om een klein kindje te eren, wordt er meestal as of een haarlokje gebruikt, maar ook de omtrekjes van handjes of voetjes kunnen gegraveerd wordt.

Als de overledene wat ouder is kan ik ook met andere elementen werken, zoals een vingerafdruk of handschrift.

 

Wanneer je graag een juweeltje wil laten maken met crematie-as kan dat op verschillende manieren:

Een juweel met een open as-steen. Bij deze juweeltjes zie je de as (en eventueel een haarlokje) mooi zitten. Het nadeel is dat dit soort as-steen gevoelig is voor water. 

In onze winkel kan je enkele juwelen vinden met een open as-steen.

Een juweel met een gesloten as-steen. Dit is hetzelfde principe als bij de open as-steen, maar met een “dekseltje” erop, zodat de as extra goed beschermd zit. Helaas betekent dit dat je ze dan ook niet kan zien.

De as kan ook achter een edelsteen geplaatst worden.
Ik maak een “bakje” op jouw juweel waar een paar stukjes as in kunnen. Dit bakje wordt afgesloten door een mooie edelsteen naar keuze.

De laatste optie is om de as “onzichtbaar” in jouw juweel te verwerken. Dit wordt bijvoorbeeld regelmatig gedaan bij trouwringen.
Ik frees aan de binnen- of buitenkant van het juweel een kleine inham, waar ik de asjes in stop. Dit gaatje soldeer ik nadien gewoon weer dicht en ik werk het juweel af.

Wil je graag een koesterjuweel op maat laten maken? Neem hier contact met me op.

Om een juweel te maken heb ik niet veel as nodig, een paar stukjes is voldoende.
Dit mag je zelf uit de urne halen, of als je wil doe ik het voor je.

 

De nodige asjes, haarlokjes,.. mogen binnen gebracht worden in mijn atelier te Diepenbeek, na afspraak. Indien dit te ver is mag het ook aangetekend verzonden worden.

 

Voor juwelen met een open as-steen en die waarbij de as achter een edelsteen zit, kan je ervoor kiezen om samen met mij de asjes in het juweel te doen.

 

Op deze manier moet je geen as bij mij achterlaten, en maak je zelf een belangrijk deel uit van het maken van het juweel.
Dit duurt ongeveer een half uur, maar ik reserveer meer dan genoeg tijd om er een rustig momentje van te maken.