Mijn naam is An, trotse mama van Emiel (2013) en Henri (2016), en getrouwd met de man van mijn leven -en IT-specialist, dit bleek een hele handige keuze te zijn-,  Kristof. 

Ik ben jaren aan het werk geweest als goudsmid in bijberoep, maar ik kon mijn plek niet vinden in deze wereld. Ik maakte juwelen voor andere winkels, webshops en goudsmeden, en de rest van de tijd vulde ik rekken, stond ik achter kassa’s en verkocht ik levende kreeften en dode vis.

Met die laatste job was er één klein probleem;  Ik heb een redelijk aanwezige angst voor levende kreeften én voor dode vis.

Tijd om mijn professioneel leven over een andere boeg te gooien dus. 

Toen Henri geboren werd en ik een dik jaar lang 20 uur per dag wakker was (hier kan je een kleine samenvatting van deze tragedie vinden. ), heb ik de tijd genomen om eens na te denken over wat ik écht wou, maar vooral of het allemaal wel haalbaar was. Er volgde een periode waar ik me niet meer veel van herinner.. er was veel vermoeidheid, tranen en chaos, en weinig inkomen. Dat weet ik wel nog.

Alles veranderde toen een lieve vriendin me vroeg of ik moedermelk zou kunnen verwerken in een juweel. Maandenlang zijn Kristof en ik in de weer geweest om een goede manier te zoeken om moedermelk te conserveren en te verwerken in een steen, en toen we zeker waren van ons “recept”, zag Moms and Monkeys het licht.

Intussen is Moms and Monkeys een team van verschillende ondernemende vrouwen. We steunen mekaar en geven elkaar een duwtje in de rug wanneer het nodig is, zodat we allemaal de beste versie van onszelf kunnen zijn.

Nu kan ik écht zeggen dat ik iets heb opgebouwd waar ik blij van word en trots op ben.  Het is niet perfect, maar wel vol liefde.

Wil je graag meer weten? Volg dan zeker onze instagram pagina.