Mijn naam is An, trotse mama van Emiel (2013) en Henri (2016), en getrouwd met de man van mijn leven -en IT-specialist, dit bleek een hele handige keuze te zijn-,  Kristof. 

Ik ben jaren aan het werk geweest als goudsmid in bijberoep, maar ik kon mijn plek niet vinden in deze wereld. Ik maakte juwelen voor andere winkels, webshops en goudsmeden, en de rest van de tijd vulde ik rekken, stond ik achter kassa’s en verkocht ik levende kreeften en dode vis.

Met die laatste job was er één klein probleem;  Ik heb een redelijk aanwezige angst voor levende kreeften én voor dode vis.

Tijd om mijn professioneel leven over een andere boeg te gooien dus. 

Toen Henri geboren werd en ik een dik jaar lang 20 uur per dag wakker was (hier kan je een kleine samenvatting van deze tragedie vinden. ), heb ik de tijd genomen om eens na te denken over wat ik écht wou, maar vooral of het allemaal wel haalbaar was. Er volgde een periode waar ik me niet meer veel van herinner.. er was veel vermoeidheid, tranen en chaos, en weinig inkomen. Dat weet ik wel nog.

Alles veranderde toen een lieve vriendin me vroeg of ik moedermelk zou kunnen verwerken in een juweel. Maandenlang zijn Kristof en ik in de weer geweest om een goede manier te zoeken om moedermelk te conserveren en te verwerken in een steen, en toen we zeker waren van ons “recept”, zag Moms and Monkeys het licht.

Intussen is Moms and Monkeys een team van verschillende ondernemende vrouwen. We steunen mekaar en geven elkaar een duwtje in de rug wanneer het nodig is, zodat we allemaal de beste versie van onszelf kunnen zijn.

Nu kan ik écht zeggen dat ik iets heb opgebouwd waar ik blij van word en trots op ben.  Het is niet perfect, maar wel vol liefde.

Wil je graag meer weten? Volg dan zeker onze instagram pagina.

 

It takes a village, zeggen ze wel eens. Dit geldt niet alleen voor het opvoeden van kinderen, maar ook voor het uitbouwen van een bedrijf. Met heel veel trots stel ik je voor aan de Moms and Monkeys- Village:

 

Dit is Caroline, de vrouw achter het contactformulier en de facturatie. Heb je een vraag? Caroline beantwoordt ze hier met heel veel liefde en plezier! Caroline is de mama van Senne, en woont in het verre Sint-Niklaas. We zien elkaar dus niet zo heel vaak, maar ze is een onmisbaar deeltje van ons team. 

 

 

Cindy is de mama van Brent en Noor, haar passie is buikdansen en de kneepjes hiervan aanleren aan andere vrouwen. Dit doet ze als Luna. Voor ons maakt ze elke week melkverzendpakketjes en ze trekt foto’s van de juwelen die in de webshop verschijnen. Cindy en ik zien elkaar regelmatig aan de schoolpoort, op een speeltuin of op een terrasje, want joepie, onze zonen zijn beste vriendjes!   

 

 

 Met Kirstie heb ik vroeger nog in school gezeten, dus we go way back! We hebben samen onze eerste stapjes als goudsmeden gezet, en we dronken koffie. Veel koffie. Nu is ze één van onze goudsmeden én een Moms and Monkeys-Partner. Kirstie is de mama van Lars. 

Brenda heb ik leren kennen dankzij Jill. Ze is een fantastische goudsmid en grafisch ontwerper. (https://www.atelierartis.be) Nog wat zoekende naar de weg die ze het liefst wil inslaan, maar ik ben in elk geval blij dat Moms and Monkeys een deel van die weg mag zijn. 

 

 

Dit is Joke, mama van Sebas en Maren. We hebben samen in school gezeten én we staan regelmatig samen aan de schoolpoort om onze kinderen op te halen. Handig toch! Joke heeft ervaring in mode, lederbewerking en goudsmeden, en zij is één van de fantastische vrouwen die ik een berichtje mag sturen als er veel werk is.