Geboortestenen, wat is dat nu juist? Wel, elke maand heeft een bijhorende steen. Wij gebruiken deze stenen vaak in onze juwelen. Alleen, of naast een melk- of koestersteen.

Ik ga nu en dan even de tijd nemen om een steen voor te stellen, en nu -20 minuten voor ik de kinderen in school mag gaan halen- lijkt zo’n moment te worden.

Nog even een koffie erbij, en daar gaan we;

Januari : de granaat

De granaat kan bruin, rood, groen, oranje of zwart van kleur zijn. De variant die wij gebruiken is een mooie donkerrode steen. Hij staat voor moed, levenslust en innerlijke kracht.

Hoe zit dat met jullie januari-kindjes; moedig en levenslustig? Met andere woorden, een sterk karakter? Daar ben ik nu wel benieuwd naar eigenlijk 😀

Nog wat extra weetjes; de granaat zou perfect zijn voor crisis-situaties. Hij bevordert hoop, moed, levenslust en remt angstgevoelens.

de onderste steen is een granaat, bovenaan zie je een rozenkwarts
ik hooouu van een granaat in geel goud
een blaadje granaat en 2 blauwe topaasjes
een geel gouden ring met melksteen, Swarovski kristal en granaat.

Zo, de koffie is op en de schoolbel gaat dadelijk, dus tot zover mijn kleine presentatie over de granaat.

Nog even ter info; we noemen het Geboortestenen, maar is jouw kind niet geboren in januari, en vind je de granaat gewoon een heel erg mooie steen? I hear ya, en je zal van ons zeker niet horen dat je je ‘m niet mag kiezen!

Xx An