Team Moms and Monkeys

In deze reeks vertellen verschillende mama’s jullie hun verhaal. Niet insta- perfect, wél echt.

Deze week vertellen we het verhaal van een mama die ondanks de diagnose van kanker, tegen alle verwachtingen in 2 prachtige kinderen kreeg.

Marlies

Toen ik geboren werd, kreeg mijn mama een ring van mijn papa. Mama droeg deze ring altijd.

Op mijn 21ste kreeg ik Kanker. Gelukkig genas ik, maar één van de gevolgen was een vervroegde menopauze en de boodschap dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen. De jaarlijkse controle bevestigde dit telkens opnieuw.

In de zomer van 2017, na me al een hele tijd raar te hebben gevoeld, had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen! Ons zoontje, Jules, werd geboren in 2018 en in het kraambed kreeg ik van mijn mama de ring die zij kreeg bij mijn geboorte. Jules kreeg borstvoeding en wij waren een topteam, nog steeds trouwens.

Toen kwam Moms and Monkeys in de media naar aanleiding van het juweel van Josje. Hoe tof zou het zijn als ik de ring personaliseerde met een moedermelksteentje?!

Tijdens de eerste lockdown raakte ik de ring kwijt tijdens een wandeling. Na een oproep op Facebook en talloze herhalingen van de wandelingen had ik de ring nog steeds niet terug kunnen vinden.. tot Jules op een gegeven moment een paardenbloem vond waar hij de pluisjes van wou wegblazen. En jawel, daar lag de ring!!

Ondertussen mochten we een tweede zoontje verwelkomen in ons gezinnetje en ook deze keer zal er een juweeltje bij horen!

Aan deze ring mochten we een melksteen toevoegen voor Marlies.