Moedermelkjuwelen,

Toen ik er enkele jaren geleden per toeval mee begon bestond het amper in België, tegenwoordig wagen meerdere goudsmeden zich eraan. (Mijn lieve schoonzus vroeg me of ik het kon, waarop ik Pippi-gewijs zei: “…Eeuh.. ja hoor, ik denk van wel”.)

“Moedermelkjuwelen, huh?!”

Dat is vaak de eerste reactie die ik krijg wanneer ik zeg wat ik doe. Deze reactie gaat meestal ook gepaard met een ietwat scheeftrekkend gezicht. Behalve wanneer ik het vertel aan een mama; zij snapt het. Je moet zelfs geen borstvoedende mama te zijn om het te snappen. Wij begrijpen allemaal dat je momenten wil vasthouden. Hoe zwaar die baby-periode ook kan zijn, en hoe hard je soms ook wil dat je kind snel oud genoeg is om je uit te leggen wat er scheelt in plaats van alleen maar te schreeuwen (raise your hands!). Érgens weet je dat er een moment komt waarop je dit mist. Samen dutten in de zetel. Met z’n tweetjes door de buurt wandelen in het midden van de nacht. Samen in een soort van parallel universum leven, naast de rest van de wereld door. Jij en je baby.

Al deze vermoeidheid en liefde proberen wij te vereeuwigen in een juweel. Met je eigen moedermelk, een haarlokje van je kindje(s) en/ of geboorstenen. Dit is de steen die past bij de maand waarin je kind geboren is. Hier zal ik zeker nog wel eens op terugkomen.

Hoe we dit dan juist doen?

Wanneer je een bestelling plaats krijg je van ons een melk-verzendpakket. Dit is een lang woord voor een enveloppe met een spuitje erin. Dit spuitje mag je vullen met jouw moedermelk en terugsturen. Wanneer je melk bij ons toekomt wordt de melk geconserveerd, je naam wordt erop genoteerd en dan zetten we’m even aan de kant tot je juweel klaar is.

De melksteen wordt als allerlaatste gemaakt. Dit wordt een mooie witte tot lichtgele steen, heel subtiel, niks vreemds aan, toch?